Eten & drinken bij een afscheid

Samen eten staat symbool voor samen delen, dus ook verdriet samen delen. Tijdens het eten praten over de overledene, herinneringen ophalen. Samen eten geeft de mogelijkheid om emoties de ruimte te geven.

Een borreltje op de uitvaart was vroeger al niet ongewoon. Maar ook tijdens de koffietafel na afloop van de uitvaart Soms staat een uitvaart in het teken van het leven vieren, zodat er een toast wordt uitgebracht.

troostbol
Troostbol Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Troostbol Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
nvt
Eten en drinken begrafenis of crematie Amersfoort
Eten en drinken begrafenis of crematie Amersfoort
Smakelijk afscheid 1
Patisserie
smakelijk afscheid
eten en drinken bij crematie of begrafenis
eten en drinken bij crematie of begrafenis
nvt
Eten en drinken crematie of begrafenis Amersfoort
Eten en drinken crematie of begrafenis Amersfoort
nvt
Eten en drinken crematie of begrafenis
Eten en drinken crematie of begrafenis

Van Budget tot Culinair: van koffie, wijn, kaas, worst tot luxe tapas met champagne

Elke familie kan een invulling geven naar eigen inzicht, wens en budget. Of het nou eenvoudig is en sober of bourgondisch, het gaat erom dat het zo gaat als de familie het wil. 

Tegenwoordig kunt u afwijken van wat “standaard” is ook wat betreft de culinaire invulling. Steeds meer mensen kiezen voor iets speciaals dat bijdraagt aan het afscheid van de overledene. Was de overledene verzot op chocoladetaart en Irish koffie met slagroom, een donker biertje met een variatie aan tapas of juist een broodje kroket?

U kunt ons laten weten wat uw wensen zijn en wij verzorgen het!  

Patisserie, net even anders

Anders dan bij anderen, fantastisch van smaak. Bijzondere kleuren en heerlijke smaken,  typeren deze patisserieproducten. Het ziet er niet alleen heerlijk uit maar is ook nog gemaakt van eerlijke grondstoffen en echte smaken. Wat erin zit, dat proef je. U kunt kiezen uit onder anderen een prachtig assortiment handgemaakte chocoladeproducten, het zoete plankje, maar ook gebakjes en Friandises.

Arrangementen

 

Koffie & Troostbol € 5,55

Voor iedereen is er onbeperkt koffie, thee en water.

Daarbij serveren wij onze heerlijke Troostbol, een bol van honing, haver, appel en verschillende specerijen. 

Koffie en Plaatselijke lekkernijen € 6,70

Voor iedereen is er onbeperkt koffie, thee en water.

Daarbij serveren wij  Troostbollen, Amersfoortse keitjes met vulling van amandel, pinda of abrikoos, Lolly van pure chocolade en praline van kruidenbitter en Krakelingen.

Meer arrangementen: http://smakelijkafscheid.nl/

 

Thuis

Tijdens deze moeilijke periode is er vaak geen aandacht meer voor de innerlijke mens. Wilt u met uw familie thuis de voorbereidingen voor de uitvaart bespreken, dan kunnen wij u ontzorgen door een heerlijke maaltijd voor u te bereiden. Na de uitvaart met een gezelschap thuis napraten en herinneringen ophalen, wij verzorgen heerlijke broodjes, plaatselijke lekkernijen of een compleet buffet.

Condoleances 

Families wonen tegenwoordig steeds vaker ver uit elkaar, dan is het mogelijk om vooraf aan de dienst koffie met een rijkelijk gevulde troostbol of huisgemaakte soep met tapa's of royaal belegde broodjes in onze koffiekamer te gebruiken.

Veel families willen de tijd nemen voor de condoleance, niet vast zitten aan een half uurtje, maar willen dat iedereen alle tijd heeft om na de uitvaart samen te zijn. Onze standaard tijd van 45 minuten kan altijd vooraf worden verlengd per 15 minuten, zodat u de tijd kan nemen om in alle rust met elkaar te praten.

Een warm of koud buffet behoort dan ook tot de mogelijkheden terwijl op de achtergrond de favoriete muziek van de overledene wordt gespeeld.  

Tarieven 2019

Horeca tarieven 2019.pdf 

Beeld en geluid

Muziek is een belangrijk element bij een plechtigheid. Het crematorium en de begraafplaats Rusthof biedt diverse mogelijkheden om dit goed tot zijn recht te laten komen. We beschikken over een uitgebreide muziekcollectie, van enkele duizenden muziekstukken waaruit u kunt kiezen. Van modern tot klassiek, Nederlandstalig of kerkelijke liederen.

Bekijk het muziekboek