Beeld en geluid

Muziek is een belangrijk element bij een plechtigheid. We bieden diverse mogelijkheden om dit goed tot zijn recht te laten komen. We beschikken over een uitgebreide muziekcollectie van enkele duizenden muziekstukken waaruit u kunt kiezen. Van modern tot klassiek en van Nederlandstalig tot kerkelijke liederen.
> Bekijk ons muziekboek

Om de plechtigheid goed te kunnen voorbereiden is het nodig dat uw muziek en/of beeldmateriaal uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de plechtigheid bij ons aanwezig is. Zaterdagen en zondagen worden hierbij niet meegerekend.

Graag ontvangen wij de volgende gegevens:

naam van de overledene, tijdstip van de plechtigheid, titel, artiest en tijdsduur van de nummers, volgorde van afspelen  en naam en telefoonnummer van de contactpersoon. 

Muziek aanleveren

Kunt u een nummer dat u zoekt niet vinden, belt u ons even, we kijken graag met u mee. Indien uw keuze niet in ons muziekboek aanwezig is kunt u ook uw eigen muziek (MP3/MP4) uploaden via onze website. Het is uiteraard ook mogelijk om uw muziekbestanden te mailen. Indien u veel bestanden wilt mailen adviseren wij u om gebruik te maken van WeTransfer of Dropbox. Muziekbestanden van Youtube kunnen wij rechtstreeks opnemen. U kunt hiervoor de link van het betreffende muziekstuk naar ons mailen. 
Uw muziekbestanden naar ons toebrengen kan natuurlijk ook. U kunt uw muziekbestanden op (bij voorkeur originele) CD’s  of  USB-stick tijdens kantooruren afgeven bij de receptie. De CD’s en/of USB-stick krijgt u na afloop van de plechtigheid via uw uitvaartleider weer overhandigd.

Beeldmateriaal aanleveren

Het is in beide aula’s mogelijk beeldmateriaal te vertonen op een scherm. Wij hebben hiervoor een beamer en een laptop (Windows) ter beschikking. Voor het afspelen van beeldmateriaal in de aula’s gebruiken wij laptops die voorzien zijn van het Windows besturingssysteem. Daarbij maken wij gebruik van de volgende softwareprogrammatuur: MS PowerPoint, Photoviewer, Windows Media Player en VLC Media Player.

  • Enkele stilstaande foto
    Een enkele foto kunt u het beste aanleveren als JPG-bestand of in een MS PowerPoint presentatie.
  • Fotopresentatie
    U kunt uw foto’s als MS PowerPointpresentatie aanleveren (PPT of PPTX). Denkt u goed na over het verloop van de plechtigheid en wat u wilt met de presentatie tijdens de plechtigheid, zodat u de instellingen van de presentatie hierop kunt aanpassen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de tijdsinstelling per dia (minimaal 5 seconden), het vastzetten van de laatste dia of de presentatie juist automatisch opnieuw laten opstarten na de laatste dia. Voor het mooiste resultaat adviseren wij u te kiezen voor een zwarte ondergrond en een beeldverhouding van 16:9. Indien u de presentatie volledig synchroon wilt laten lopen met de door u gekozen muziek dan kunt u het muziekbestand koppelen aan uw presentatie. Door een dergelijke koppeling kan de geluidskwaliteit mogelijk iets minder worden. .

  • Film
    Een film kunt u aanleveren als WMV of als MPEG4 bestand. Voor een optimale afstemming met onze apparatuur is het handig als u het filmpje voorafgaand en na afloop voorziet van ongeveer 5 seconden zwart beeld. 

  • Combinatie                                                                                                                                                      Indien u meerdere presentaties of een combinatie van bovenstaande mogelijkheden wilt gebruiken vragen wij u om dit in één complete PowerPointpresentatie te verwerken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een stilstaande foto bij binnenkomst van de belangstellenden, een lopende presentatie tijdens het afspelen van uw muziek en weer een stilstaande foto tijdens de sprekers.

Contact

Voor al uw muziek- en beeldvragen kunt u contact opnemen met een medewerker van de regie, eventueel via de mail: regie@cba-amersfoort.nl. Om de voorbereiding goed te laten verlopen is het belangrijk dat alle muziek en beeldmateriaal uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de dienst bij ons aanwezig is, met de volgende gegevens: naam van de overledene, tijdstip van de plechtigheid, titel, artiest en tijdsduur van de nummers, volgorde van afspelen  en naam en telefoonnummer van de contactpersoon.

Indien u wilt kunt u bij het testen van het beeldmateriaal aanwezig zijn, hiervoor is het maken van een afspraak noodzakelijk, via 033-4613603.    

Opname

Wij bieden u  een cd en een dvd opnamen aan. Indien u het niet op prijs stelt dat er opnames worden gemaakt, kunt u dit voor de dienst aangeven. Houdt u er dan wel rekening mee dat u ook achteraf geen opnames kunt nabestellen.Wij kunnen ook een live-uitvaart voor u verzorgen zodat belangstellenden, bijvoorbeeld in het buitenland of ziekenhuis  de dienst live kunnen meemaken.

 

 

Begraven

Loofbomen en altijd groene naaldbomen geven Begraafplaats Rusthof een bijzondere sfeer. Wij adviseren en begeleiden u bij de keuze van een rustplaats.

Meer over begraven