Aula's en familiekamer

Aula 1 is een monumentale hoge toren in Dudokstijl, in de vorm van een Grieks kruis. De inrichting is sober en klassiek. Er zijn 50 zitplaatsen en 50 staanplaatsen. Een katheder met (loop) microfoon is aanwezig. Op meerdere televisieschermen is het mogelijk om foto's of film te laten zien. De aula beschikt over een imposant kerkorgel waarvoor wij een organist kunnen regelen. Voor slechthorenden is een ringleiding aanwezig.

Aula 2 is een grote, ronde en lichte ruimte die strak is ingericht. De vele ledlampjes aan het plafond kunnen in 8 verschillende kleuren worden ingesteld. Zo kan de favoriete kleur van de overledene worden gekozen. Er zijn 160 zitplaatsen en 200 staanplaatsen. Er is een katheder met (loop) microfoon aanwezig. Op een groot televisiescherm is het mogelijk om foto's of film te laten zien. In de aula staat een vleugel (Yamaha C6) die u kunt gebruiken. De akoestiek is zeer geschikt voor livemuziek. Voor slechthorenden is er een ringleiding aanwezig.

In de familiekamer kan ook een plechtigheid plaatsvinden. De ruimte is geschikt voor maximaal 20 personen. In deze kamer is het mogelijk om muziek af te spelen, geen beeldmateriaal. 

kk1 MH
fotobannersplechtigheid
koffiekamer 2ws
Koffiekamer Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Koffiekamer Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Ledverlichting
Ledverlichting aula 2
Aula 2 MH
Aula 2 MH
Aula 1 beneden MH
Aula 1 beneden MH
Aula 2 beneden MH
Aula 2 beneden MH
Ledlampjes aula 2
Ledlampjes aula 2
Aula 1 MH 
aula 1 MH
Familiekamer
Familiekamer Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Familiekamer Crematorium en Begraafplaats Amersfoort

Uw wensen

U geeft aan hoe lang u gebruik wilt maken van de aula, na een uur is verlenging per kwartier mogelijk. Maak uw wensen vooraf kenbaar aan de uitvaartondernemer. Wij zullen er vervolgens alles aan doen om de plechtigheid te laten verlopen naar uw wensen, voorbeelden kunnen zijn: een intiemere stoelopstelling, ruimte voor een ritueeldanseres, begeleiding door livemuziek of een koor, een erehaag of in samenwerking met de ondernemer zelf uw dierbare de aula indragen.

De plechtigheid

Voor de plechtigheid kan de familie samenkomen in de familiekamer waar een kopje koffie of thee klaar staat. Naar uw wensen maken de uitvaartondernemer en onze ceremoniebegeleider de aula in orde. Als u het prettig vindt kunt u hierbij aanwezig zijn. Er is dan ook gelegenheid om de muziek en eventuele andere bijzonderheden door te nemen.

De familie, andere nabestaanden en belangstellenden krijgen gelegenheid om in de aula plaats te nemen. Hierna kan de plechtigheid beginnen.

De begrafenis

De begrafenis vindt plaats na afloop van de plechtigheid. Voor mensen die slecht ter been zijn kan vervoer geregeld worden. In overleg met uw ondernemer kunt u er voor kiezen uw dierbare zelf met de baar te begeleiden of te dragen en op het graf te zetten. De ceremoniebegeleider kan op aanwijzing van uw ondernemer de kist (gedeeltelijk) laten dalen. Het laten dalen met touwen is ook mogelijk. Indien u wilt kan er voor een microfoon gezorgd worden. De ceremoniebegeleider begeleidt u daarna naar de condoleanceruimte.

Condoleance

Op uw verzoek reserveren wij voor u een aparte tafel indien u eerst rustig wat wilt drinken. Wij kunnen koffie, thee en een troostbol serveren, maar ook frisdranken, bier, wijn of likeuren. Door een samenwerking met lokale ondernemers kunnen we alles verzorgen wat u wenst: van picknick tot prosecco.

BEGRAFENIS AANVRAAG.doc

 

 

  

Plattegrond RusthofKlik hier voor de virtuele tour
Openingstijden

Openingstijden begraafplaatsen

1 november tot 1 maart:
Dagelijks 08.00 tot 16:00 uur
1 maart tot 1 mei:
Dagelijks 08.00 tot 19:00 uur
1 mei tot 1 september:
Dagelijks 08.00 tot 21:00 uur
1 september tot 1 november:
Dagelijks 08.00 tot 19:00 uur

Bekijk meer contactinformatie

Beeld en geluid

Muziek is een belangrijk element bij een plechtigheid. Het crematorium en de begraafplaats Rusthof biedt diverse mogelijkheden om dit goed tot zijn recht te laten komen. We beschikken over een uitgebreide muziekcollectie, van enkele duizenden muziekstukken waaruit u kunt kiezen. Van modern tot klassiek, Nederlandstalig of kerkelijke liederen.

Bekijk het muziekboek