Persoonlijk afscheid

Om in te spelen op de vraag naar maatwerk kunnen alle handelingen voor de uitvaart op Rusthof plaatsvinden. Van opbaren tot begrafenis of crematie en alles wat daartussen zit.

Voorplein laan aula 1
Voorplein Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Voorplein Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Patio MH
Patio MH
pleintje
Plein Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Plein Crematorium en Begraafplaats Amersfoort

De plechtigheid

Families wonen tegenwoordig steeds vaker ver uit elkaar, dan is het mogelijk om vooraf aan de afscheidsdienst gebruik te maken van onze koffiekamer. Onze standaardtijd van 60 minuten kan vooraf worden verlengd per 15 minuten zodat u in alle rust met elkaar kunt praten en herinneringen kunt ophalen. Een warm of koud buffet behoort dan ook tot de mogelijkheden terwijl op de achtergrond de favoriete muziek van de overledene wordt gespeeld.      

Naar uw wensen maken de uitvaartondernemer en onze ceremoniebegeleider de aula in orde. De stoelopstelling en kleur van de ledverlichting wordt aangepast aan uw wensen. Als u het prettig vindt kunt u hierbij aanwezig zijn. Er is dan ook gelegenheid om de muziek en eventuele andere bijzonderheden door te nemen.

De crematie

U kunt er voor kiezen om uw dierbare vanuit de aula te begeleiden naar het pleintje voor de crematieruimte. Indien u wilt mag u uw dierbare naar binnen brengen en eventueel bij aanvang van de crematie aanwezig zijn.

Om zoveel mogelijk aan deze wens tegemoet te komen is het belangrijk dat u dit vooraf goed met de ondernemer bespreekt. De ceremoniebegeleider begeleidt u daarna naar de condoleanceruimte.

Condoleance

Ook tijdens de condoleance willen wij maatwerk leveren. Elke familie kan daaraan een invulling geven naar eigen inzicht, wens en budget. Of het nou eenvoudig is en sober of Bourgondisch, het gaat erom dat het zo gaat als u het wil. Steeds meer mensen kiezen voor iets speciaals wat bijdraagt aan het afscheid van de overledene. Was de overledene verzot op chocoladetaart en Irish koffie met slagroom, een donker biertje met een variatie aan tapas of juist een broodje kroket? U kunt ons laten weten wat uw wensen zijn en wij verzorgen het!

 

Lees meer

Beeld en geluid

Muziek is een belangrijk element bij een plechtigheid. Het crematorium en de begraafplaats Rusthof biedt diverse mogelijkheden om dit goed tot zijn recht te laten komen. We beschikken over een uitgebreide muziekcollectie, van enkele duizenden muziekstukken waaruit u kunt kiezen. Van modern tot klassiek, Nederlandstalig of kerkelijke liederen.

Bekijk het muziekboek

  

Plattegrond RusthofKlik hier voor de virtuele tour